Sedmi poraz za kraj očajne polusezone

Izvještaj

Fudbaleri Sarajeva su danas u Trebinju doživjeli i sedmi ovosezonski poraz, kojim je spuštena zavjesa na katastrofalnu jesenju polusezonu.

20.11.2022. 21:22
Semir Zilić

...

Foto: Sport1

Fudbaleri Sarajeva su novim porazom okončali katastrofalni jesenji dio prvenstva. Bila je to još jedna blijeda partija bordo tima, gotovo bez ijedne izglednije prilike za postizanje pogotka, a Leotar je sasvim zasluženo stigao do pobjede od 2:0.

Prvu priliku na utakmici imalo je Sarajevo, već u 5. minuti, kada je Hamza Čataković, nakon povratnog pasa Asmira Suljića šutirao sa desetak metara iskosa, ali visoko preko gola Trebinjaca. Uzvratili su ubrzo domaćini preko Harisa Handžića, ali njegov snažan udarac zaustavlja Muhamed Šahinović. U 14. minuti, Leotar je zatresao mrežu Sarajeva, preko Aćimovića, ali je njegov pogodak opravdano poništen zbog ofsajda.

I nakon poništenog gola, Leotar je nastavio dominirati na terenu, ali udarci Georgieva, Pervana i Đajića nisu pronašli put do Šahinovićeve mreže. S druge strane, Sarajevo je u sudijskoj nadoknadi zaprijetilo preko Čatakovića, koji je nakon solo prodora šutirao sa vrha šesnaesterca, ali lopta odlazi pored Puletićevog gola.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Leotar je stigao do vodstva. Marko Pervan je izveo slobodan udarac, gotovo sa same aut linije, lopta je u visokom luku preletjela sve fudbalere oba tima i odsjela u Šahinovićevoj mreži za 1:0. Dvanaest minuta kasnije, Pervan je riješio sve dileme oko pobjednika. On se na ivici šesnaesterca lijepo oslobodio dvojice svojih čuvara, Đokanovića i Abubakara, a potom topovskim udarcem, uz pomoć prečke pogodio za 2:0.

Mogao je Leotar u 80. minuti stići i do trećeg pogotka, kada je Čavić izašao sam pred Šahinovića, ali njegov udarac završava u autu. Do kraja meča, bordo tim je imao dvije dobre prilike da ublaži poraz, ali je u oba navrata Mersudin Ahmetović veoma loše reagovao, pa je meč završen rezultatom iz 60. minute.

Sarajevo tako na odmor odlazi kao petoplasirani tim na tabeli, uz omjer od sedam pobjeda i isto toliko poraza, te negativnu gol-razliku, što definitivno ne može zadovoljiti apetite navijača bordo tima.