Poraz na kraju turbulentne sezone

Izvještaj

U posljednjem prvenstvenom susretu ove sezone, ekipa Sarajeva je na Koševu doživjela poraz od konjičkog Igmana, rezultatom 2:4.

28.05.2023. 20:05
Semir Zilić

...

Foto: Sport1

Nakon što je trijumfom u prethodnom kolu ekipa Sarajeva i teoretski osigurala plasman u Evropu, bordo tim je danas rasterećen dočekao ekipu konjičkog Igmana, koji je s druge strane imao imperativ pobjede u ovom meču, kako ne bi morali osluškivati rezultate sa drugih stadiona.

Sarajevo je odlično otvorilo utakmicu i već u drugoj minuti stiglo do vodstva. Francis Kyeremeh je prošao po desnoj strani, a potom uposlio Marija Vrančića, koji je majstorskim lažnjakom izbacio iz ravnoteže dvojicu svojih čuvara, a potom preciznim udarcem matirao Ćemana za 1:0. Već u narednoj minuti, bordo tim je imao novu priliku, ovog puta preko Renana Oliveire čiji udarac iskosa zaustavlja golman gostiju.

Igman je uzvratio u desetoj minuti, kada nakon centaršuta Denkovića, Mirsad Ramić pogađa za 1:1. Samo četiri minute kasnije, potpuni preokret gostiju, a novu asistenciju Denkovića ovog puta u gol pretvara Anel Hebibović. Sarajevo se u rezultatski egal vratilo u 27. minuti. Vrančić je na sredini terena uposlio mladog beka Enedina Mulalića koji izuzetno preciznim prizemnim udarcem sa 30 metara postiže svoj prvijenac u bordo dresu za 2:2. No, tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom dijelu igre, obzirom da je šest minuta prije kraja Ramić postigao svoj drugi pogodak na utakmici, za novo vodstvo Igmana.

Sarajevo je bolje otvorilo drugih 45 minuta, a prvu priliku imao je Oliveira, koji nakon centaršuta Besima Šerbečića slabo šutira glavom. Sedam minuta kasnije pokušao je i rezervista Mirza Mustafić, nakon još jednog sjajnog proigravanja Vrančića, ali njegov udarac iskosa sa desetak metara pogađa spoljni dio mreže. Još jednu opasnu situaciju pred golom gostiju kreirao je danas najbolji pojedinac u redovima Sarajeva, Vrančić, koji je nakon prodora po desnoj strani ubacio prizemnu loptu u peterac gostiju, ali Marin Aničić za trenutak kasni.

Kazna za propuštene prilike stigla je u 68. minuti, kada se Hebibović odužio Denkoviću za asistenciju kod drugog gola i to je bilo konačnih 2:4. Sarajevo je do kraja imalo još jendu priliku preko Hamze Čatakovića, ali njegov udarac sa vrha šesnaesterca odlazi preko gola gostiju.

Sarajevo je tako sezonu zavšrilo kao četvrtoplasirani tim m:tel Premijer lige BiH, te će se nakon dvije godine ponovo naći na međunarodnoj sceni i po drugi put nastupiti u UEFA Konferencijskoj ligi.


1:1

PLBiH, 27. kolo
Asim Ferhatović Hase, 20.04.2024.