Rožman debitovao pobjedom

Izvještaj

Novi šef stručnog štaba bordo tima, Simon Rožman, debitovao je večeras na klupi bordo tima u pobjedi nad Posušjem od 3:0.

12.08.2023. 00:26
Semir Zilić

...

Foto: FK Sarajevo

Nakon gotovo četiri mjeseca čekanja, Sarajevo je napokon uspjelo upisati pobjedu na svom stadionu. Posljednji put, bordo tim je pred svojim navijačima slavio 29. aprila, kada je na Koševu pao
Široki Brijeg, nakon čega je bordo tim u naredna četiri meča bio bez trijumfa. Negativni niz prekinut je ubjedljivom pobjedom u duelu sa Posušjem, u utakmici u kojoj je na klupi debitovao novi šef struke, Simon Rožman.

Prvu priliku na večerašnjem meču Sarajevo je imalo već u petoj minuti, kada je udarac Vrančića zaustavila stativa gola gostiju. Prvo poluvrijeme nije ponudilo previše uzbuđenja, a na novu priliku čekalo se do sredine prvog dijela igre, kada je pokušao Renan Oliveira, ali njegov udarac odlazi pored gola. I kada je izgledalo da će se na odmor otići bez golova, Sarajevo je ipak stiglo do vodstva. U drugoj minuti sudijske nadoknade, dosuđen je slobodan udarac za bordo tim. Uslijedio je centaršut Almedina Ziljkića, a potom i nespretna reakcija golmana Posušja, Kolića, koju koristi Oliveira i pogađa za 1:0.

Prvu priliku u nastavku utakmice imali su gosti, tačnije Gabrijel Boban, koji je izašao sam pred golmana Muhameda Šahinovića koji uspijeva zaustaviti njegov udarac. Sve dileme oko pobjednika riješene su u 68. minuti, kada je Amar Beganović izborio jedanaesterac, kojeg u pogodak pretvara Ziljkić. Šest minuta kasnije, Ziljkić je stigao i do svog drugog gola na večerašnjoj utakmici, nakon što ga je idealno uposlio mladi Muhamed Buljubašić.

Moglo je Sarajevo do kraja meča stići i do ubjedljivije pobjede, a najbolju priliku imao je u sudijskoj nadoknadi Hamza Čataković, ali njegov udarac zaustavlja stativa.



2:1

PLBiH, 31. kolo
Asim Ferhatović Hase, 10.05.2024.