Radović pogotkom u finišu donio trijumf Sarajevu

Izvještaj

Sarajevo je danas u Konjicu savladalo domaći Igman i tako prekinulo neugodnu seriju od tri gostujuće utakmice bez pobjede.

22.10.2023. 15:15
Semir Zilić

...

Foto: FK Sarajevo

Fudbaleri Sarajeva i domaćeg Igmana danas su u Konjicu, uprkos teškom terenu, pružili veoma dopadljivu igru. U utakmici punoj dobrih šansi sa obje strane, Sarajevo je na kraju zasluženo osvojilo veoma važna tri boda.

Prvu priliku na utakmici imali su domaći fudbaleri, već u šestoj minuti, kada je Denković, nakon duplog pasa sa Ramićem, šutirao sa ivice šesnaesterca, ali lopta odlazi pored gola. Sarajevo je uzvratilo osam minuta kasnije, te praktično iz prve šanse stiglo do vodstva. Ajdin Hasić je dubinskom loptom sjajno uposlio Nemanju Anđušića, koji se oslobodio svog čuvara Amera Dupovca i pogodio za 0:1. Moglo je Sarajevo već u 18. minuti uduplati prednost, ali je Renan Oliveira, poslije solo prodora, šutirao tik pored desne stative Ćemanovog gola. Pokušali su u istoj minuti i domaći fudbaleri, ponovo preko Denkovića, koji izlazi sam pred Lovru Rogića, ali je golman Sarajeva bio uspješniji. Već u narednom napadu, nova odlična šansa za bordo tim. Nakon centaršuta Slaviše Radovića, Anđušić je ostao sam na pet metara od gola Igmana, ali njegov pokušaj glavom zaustavlja Ćeman.

Domaći fudbaleri su u 28. minuti tražili jedanaesterac, nakon međusobnog povlačenja Ramića i Miomira Đuričkovića, ali je sudija Kazlagić pokazao da se igra nastavi. Samo dvije minute kasnije, Konjičani stižu do izjednačenja. Nakon jedne loše reakcije odbrane Sarajeva, lopta dolazi do Darka Bodula, koji šutira sa dvadeset metara. Lopta je na putu do gola zakačila Soldu, promijenila smjer i prevarila Rogića.

Do odlaska na odmor, po još jednu priliku na obje strane imali su Daniel Avramovski i Denković, da bi se u posljednjoj minuti prvog dijela igre ponovo zatresla Rogićeva mreža, ali je ovaj pogodak Sipovića opravdano poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj se našao stoper Igmana.

Prvih 15 minuta nastavka utakmice donijeli su nekoliko izglednih prilika za Sarajevo, a prvu dobru priliku imao je Anđušić, koji je za djelić sekunde zakasnio na prizeman centaršut Amara Beganovića i tako propustio priliku da sa samo par metara ubaci loptu u mrežu. Nešto kasnije, Anđušić je imao još jednu stopostotnu priliku, ovog puta nakon proigravanja Avramovskog, ali je njegov udarac odbranio Ćeman.

Prijetilo je Sarajevo u dva navrata i iz slobodnog udarca, preko Hasića i Ziljkića, dok je s druge strane najopasniji bio Denković, koji je dva puta bio neprecizan, a onda u 88. minuti, bordo tim stiže do pobjedonosnog pogotka. Nakon kornera Enedina Mulalića, pred golom Igmana se najbolje snalazi Slaviša Radović koji pogađa za 1:2 i veliko slavlje gostujućih navijača.