Nemoćno Sarajevo doživjelo težak poraz u Doboju

Izvještaj

Bordo tim je u 12. kolu Premijer lige BiH doživjelo težak poraz na gostovanju u Doboju, gdje je domaća Sloga slavila rezultatom 3:0.

28.10.2023. 15:44
Semir Zilić

...

Foto: FK Sarajevo

Sarajevo je danas u Doboju odigralo vjerovatno najlošiju utakmicu u tekućoj sezoni, te je praktično bez ijedne stvorene prilike, zasluženo poraženo od domaće Sloge. Iako je bordo tim imao dosta problema sa povredama i kartonima uoči ove utakmice, to teško može biti opravdanje za veoma slabu partiju koju su pružili izabranici trenera Rožmana.

Susret nije mogao lošije početi za fudbalere Sarajeva, obzirom da je već u četvrtoj minuti Dejan Vidić postigao vodeći pogodak za svoj tim. Sarajevo je većim tokom prvog poluvremena imalo loptu u svojim nogama, ali to nije bilo dovoljno da se ugrozi gol domaćeg tima, tek dva dalekometna pokušaja Mirze Mustafića i Vinka Solde bili su jedino vrijedno pomena. S druge strane, Dobojlije su u prvom poluvremenu imale još dvije odlične prilike preko Redžića u 7. i Jovića u 36. minuti, ali je u oba navrata Muhamed Šahinović sjajno intervenisao i ostavio naš tim u igri.

U drugom poluvremenu, Rožman je pokušao izmjenama sa klupe razdrmati uspavanu ekipu Sarajeva, ali ni to nije pomoglo. Bordo tim je i dalje imao posjed lopte, ali slično kao i u prvom poluvremenu, osim ponekog udarca sa distance, nije uspjelo ugroziti golmana Traku. Za razliku od Sarajeva, Sloga se uglavnom koncentrisala na kontra napade, iz kojih su nekoliko puta ozbiljno zaprijetili, da bi u samom finišu utakmice uspjeli stići i do još ubjedljivije pobjede. Tako je najprije u 79. minuti Nikolić povisio rezultat na 2:0, da bi u posljednjoj minuti, nakon jedne greške Miloša Aničića, Šipovac izašao sam pred Šahinovića i stavio tačku na težak poraz bordo tima.


2:1

PLBiH, 31. kolo
Asim Ferhatović Hase, 10.05.2024.