Sarajevo izbjeglo poraz u sudijskoj nadoknadi

Izvještaj

Derbi susret 13. kola Premijer lige BiH, između Sarajeva i Borca, završen je podjelom bodova.

05.11.2023. 23:51
Semir Zilić

...

Foto: FK Sarajevo

Dugo očekivani derbi susret između Sarajeva i Borca, završen je bez pobjednika, a može se reći da se bordo tim na određeni način revanširao Borcu za prethodni meč, odigran u Banjaluci, obzirom da je, baš kao i Borac tada, izbjeglo poraz duboko u sudijskoj nadoknadi.

Banjalučani su bolje otvorili susret i već u drugoj minuti stigli do vodstva. Blagaić je uposlio Nišića, koji je pobjegao odbrani Sarajeva, a potom snažnim udarcem iskosa sa desetak metara zatresao Šahinovićevu mrežu za 0:1. Sarajevo je uzvratilo tri minute kasnije, kada Ajdin Hasić iz slobodnog udarca sa 20 metara pogađa stativu gola gostiju.

Do odlaska na odmor, viđeno je još nekoliko poluprilika na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao, pa se na poluvrijeme otišlo sa minimalnom prednošću gostiju.

U nastavku utakmice Sarajevo je zaigralo nešto otvorenije, a prvu priliku imao je Hasić u 50. minuti. Nakon dobrog ubacivanja Julardžije, šutirao je iz teške pozicije, ali je gostujući bek Herrera izbio loptu. S druge strani, Borac je svoju priliku tražio iz kontra napada, a upravo nakon jednog takvog, Lukić je izašao sam pred Šahinovića, pokušao ga lobovati, ali prilično traljavo.

Osam minuta prije kraja, Pejović je na sredini terena preoštrim prekršajem zaustavio Hamzu Čatakovića, zbog čega mu je sudija Irfan Peljto opravdano pokazao put u svlačionicu. Sarajevo je, sa igračem više, bacilo sve karte u napad, a najbolu priliki je imao Francis Kyeremeh, ali njegov udarac odlazi pored gola. Konačno, u četvrtoj minuti sudijske nadoknade, isplatio se trud fudbalera u bordo dresovima. Mirza Mustafić je majstorski prebacio cijelu odbranu Borca, nakon čega je loptu samo kratko skrenuo Slaviša Radović, da bi se na nju bacio Marin Aničić zakačivši je prije golmana Mijatovića za konačnih 1:1.


2:1

PLBiH, 31. kolo
Asim Ferhatović Hase, 10.05.2024.