Raspucano Sarajevo napunilo mrežu Tuzlaka

Izvještaj

U prvom meču 15. kola, Sarajevo je na Koševu savladalo Tuzlu City sa ubjedljivih 6:2.

26.11.2023. 00:19
Semir Zilić

...

Foto: FK Sarajevo

Susret Sarajeva i Tuzle započeo je veoma neobičnim manirom gostujućih fudbalera, koji su odmah nakon izvedenog početnog udarca, kleknuli na sredini terena, te u tom stamu proveli narednih 90 sekundi. Fudbaleri Sarajeva su se pomalo zbunjeno dodavali na sredini terena, dok su čekali da gosti ustanu i nastave sa svojom igrom. Bio je to čin kojim su fudbaleri Tuzle željeli iskazati nezadovoljstvo suđenjem koje su imali u dosadašnjem dijelu sezone.

Nakon što je meč nastavljen, bordo tim je u 19. minuti stigao do vodstva. Edin Julardžija je dubinskom loptom sa sredine terena uposlio Hamzu Čatakovića koji izlazi sam pred golmana i pogađa za 1:0. Slavlje domaćih navijača nije trajalo dugo, jer je samo tri minute kasnije Pantelić iz veoma teške pozicije pogodio za 1:1. Samo što su fudbaleri Sarajeva krenuli sa centra, viđen je novi pogodak. Ponovo je u ulozi asistenta bio Julardžija, sli je ovog puta uposlio Mirzu Mustafića koji preciznim udarcem sa vrha šesnaesterca pogađa za 2:1. Isti igrač je tri minute kasnije stigao i do drugog gola, ovog puta nakon sjajnog dubinskog pasa Amara Beganovića, koji ga je uposlio sa svoje polovine, Mustafić je utrčao u šesnaesterac gostiju i neometan savladao Fejzića za 2:1.

Seriju golova u prvom poluvremenu zaključio je Hamza Čataković, koji je također stigao do drugog gola, u 36. minuti. Nakon pasa Marina Aničića, napadač Sarajeva je najprije prevario svog čuvara, a potom preciznim udarcem sa 17 metara pogodio donji lijevi ugao Fejzićevog gola za konačan rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice, Sarajevo je nastavilo sa dobrom igrom, a do novog gola dolazi u 63. minuti, kada Ajdin Hasić nakon duplog pasa sa Beganovićem, pravi dar mar u šesnaestercu gostiju i pogađa za 5:1. Osam minuta prije kraja, u listu strijelaca se upisao i Nemanja Anđušić koji koristi jedno loše ispucavanje gostiju, prihvata loptu na dvadesetak metara od gola, a potom vanjskim dijelom kopačke neodbranjivo je šalje u Fejzićevu mrežu za 6:1. Sve što su gosti uradili do kraja susreta bio je utješni pogodak Garčevića, četiri minute kasnije.


4:3

PLBiH, 28. kolo
Bijeli Brijeg, 24.04.2024.