GOŠK pao na Koševu nakon 11 godina

Izvještaj

Sarajevo je u posljednjem ovogodišnjem susretu pred svojom publikom, teže nego što to rezultat govori, savladalo GOŠK rezultatom 3:0.

09.12.2023. 19:33
Semir Zilić

...

Foto: FK Sarajevo

Teže nego što to konačan rezultat sugeriše, Sarajevo je na svom terenu savladalo ekipu GOŠK-a. Gabeljani su se još jednom pokazali kao tradicionalno neugodan gost na našem najvećem stadionu, a prvo poluvrijeme proteklo je u dosta rastrzanoj igri bordo tima. Dodatni problem za trenera Simona Rožmana stigao je već na startu meča, jer je nakon samo osam minuta igre teren zbog povrede morao napustiti Adalberto Penaranda, kojeg je zamijenio Nemanja Anđušić. Dvije minute kasnije, Sarajevo je imalo najbolju priliku u prvom poluvremenu, kada je nakon centaršuta sa lijeve strane glavom šutirao Ajdin Hasić, ali je njegov pokušaj zaustavio gostujući golman Bobić.

Ostatak igre u prvom poluvremenu je bio prilično neinteresantan, a jedino uzbuđenje stiglo je u posljednjoj minuti i to pred golom Sarajeva, kada je Šero zakasnio na jedan prizemni ubačaj Bradare sa desne strane, pa se na odmor otišlo bez golova.

Sarajevo je u drugih 45 minuta zaigralo dosta ofanzivnije, a kao plod takve igre stigao je i vodeći pogodak u 64. minuti. Nakon slobodnog udarca, šutirao je Marin Aničić, a njegov pokušaj je isprva zaustavio Bobić, ali samo nakratko, obzirom da se lopta odbila do Anđušića koji pogađa za 1:0. Dvanaest minuta kasnije, nova dobra prilika za Sarajevo, ali je udarac Amara Beganovića iskosa sa 6-7 metara, zaustavio Bobić.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 79. minuti. Hasić je sjajnom loptom uposlio brazilskog internacionalca Renana Oliveiru koji izlazi sam pred Bobića i rutinski pogađa za 2:0. Konačan rezultat utakmice postavio je rezervista Hamza Čataković, koji je nakon proigravanja Anđušića, pretrčao s loptom gotovo pola terena, te snažnim udarcem pogodio za 3:0.


4:3

PLBiH, 28. kolo
Bijeli Brijeg, 24.04.2024.