Treći uzastopni poraz u prvenstvu

Izvještaj

Na gostovanju u Ugljeviku, ekipa Sarajeva je nastavila sa slabim partijama, a ovog puta bolja od bordo tima bila je posljednjeplasirana Zvijezda-09.

24.02.2024. 15:41
Semir Zilić

...

Foto: FK Sarajevo

Prvo ligaško gostovanje u drugom dijelu sezone, donijelo je nastavak rezultatske krize za ekipu Simona Rožmana. Računajući i posljednju utakmicu jesenjeg dijela prvenstva, Sarajevo je upisalo treći uzastopni ligaški poraz, te je još jednom razočaralo svoje navijače.

Prvo poluvrijeme današnje utakmice nije ponudilo gotovo ništa. Sarajevo je tokom većeg dijela igre imalo loptu u svom posjedu i prilično jalovu terensku inicijativu, dok je domaći tim uglavnom prijetio iz kontra napada. Jedini udarac u okvir gola Sarajevo je imalo u 33. minuti, kada je sad dvadesetak metara šutirao Slaviša Radović, ali prilično slabo. S druge strane, Zvijezda je pokušala preko Kayodea, čiji udarac odlazi preko gola Ilieva. Pet minuta prije odlaska na odmor, priliku da ugrozi gol Zvijezde imao je i kapiten Almedin Ziljkić, ali su njegov udarac sa vrha šesnaesterca, požrtvovano izblokirali domaći fudbaleri.

Nastavak igre donio je nešto više uzbuđenja pred oba gola. Sarajevo je dva puta prijetilo, preko Mirze Mustafića i Muhameda Buljubašića, ali su njihovi udarci završili pored Damjanovićevog gola. Ni Zvijezda nije bila bez prilika, a najopasnija situacija viđena je u 69. minuti, kada se Karaklajić efektno oslobodio svojih čuvara, ali je njegov udarac i gotovo siguran gol, u posljednji čas izblokirao Radović.

U posljednjih deset minuta, bordo tim je krenuo na sve ili ništa, a upravo taj period donio je i dvije najbolje prilike za Sarajevo. Najprije je u 82. minuti, udarac
Miomira Đuričkovića zaustavila prečka gola domaćih, a potom je četiri minute kasnije rezervista Hamza Čataković iz dobre pozicije sa desetak metara šutiro pored gola.

I kada je izgledalo da će se meč završiti bez golova, uslijedio je šok za fudbalere i navijače Sarajeva. Nakon auta sa lijeve strane, Vukoja je prebacio loptu do usamljenog Vadzea, koji se nalazio u ofsajd poziciji. Ipak, pomoćni sudija je previdio da je Vukoja imao kontakt s loptom, a Vadze je predriblao golmana Sarajeva i pogodio za trijumf svog tima.

4:3

PLBiH, 28. kolo
Bijeli Brijeg, 24.04.2024.