Nastavak Čatakovićevog niza za trijumf nad Igmanom

Izvještaj

Sarajevo je u duelu 25. kola WWin lige BiH upisalo treću uzastopnu pobjedu, savladavši na Koševu konjički Igman rezultatom 3:2.

07.04.2024. 03:58
Semir Zilić

...

Foto: FK Sarajevo

Sarajevo je u duelu sa Igmanom nastavilo sa pružati dobre partije, te je uspjelo upisati treću uzastopnu pobjedu, a prvo ime susreta ponovo je bio dvostruki strijelac Hamza Čataković, kojem je ovo bio četvrti uzastopni ligaški meč u kojem se upisao u listu strijelaca.

Susret Sarajeva i Igmana ponudio je obostrano otvorenu igru, pa stoga i ne čudi što je viđeno čak pet pogodaka, a ne bilo iznenađenje da su se mreže i jednog i drugog tima još koji put zatresle. Prva opasnija situacija desila se pred golom Sarajeva, kada je Mirsad Ramić za djelić sekunde zakasnio na jedan centaršut sa desne strane. Sarajevo je uzvratilo sa dvije prilike Čatakovića, koji je prvo oklijevao nakon jedne dobre lopte Ajdina Hasića, a potom je nakon duplog pasa sa Francisom Kyeremehom šutirao iskosa sa šest-sedam metara, ali je golman gostiju Dino Hamzić bio siguran. Par minuta kasnije, još jedna dobra prilika za Sarajevo. Mladi veznjak Muhamed Buljubašić je sve uradio sam, nanizao četvoricu protivničkih igrača, a potom šutirao sa desetak metara, ali lopta odlazi za par centimetara od Igmanovog gola.

Konačno, u 18. minuti Sarajevo je stiglo do gola. Buljubašić je dubinskom loptom uposlio Kyeremeha, kojeg ruši golman Hamzić, pa sudija Marić opravdano pokazuje na bijelu tačku. Siguran sa penala bio je Čataković za 1:0. Uslijedio je period nešto mirnije igre, kojeg je u 31. minuti prekinuo Anel Hebibović postigavši pogodak nakon jednog kontra napada gostiju za 1:1.

Odmah nakon primljenog gola, Sarajevo je zaigralo dosta ofanzivnije, te još prije odlaska na odmor stići do nove prednosti. Samo par minuta nakon izjednačujućeg gola, priliku je imao Kyeremeh, čiji udarac sa dvadesetak metara odlazi za malo pored gola gostiju. Novo slavlje domaćih navijača uslijedilo je u 39. minuti. Hasić je šutirao sa distance, Hamzić kratko odbio loptu, na koju stiže Čataković. Iako je napadač bordo tima bio u tom trenutku okrenut leđima golu, uspio je sebi stvoriti prostor za šut i po drugi put na meču postići pogodak. Četiri minute kasnije, Sarajevo je stiglo i do trećeg gola. Nakon akcije sa Čatakovićem, Kyeremeh je uposlio Amara Beganovića koji snažnim udarcem postiže treći gol za svoj tim.

Drugo poluvrijeme počelo je prilikom Sarajeva. Nakon još jedne akcije Čatakovića i Kyeremeha, šutirao je ovaj drugi, ali je Hamzić bio siguran. Pedeseti minut susreta donio je novi gol gostiju. Hebibović je šutirao snažno sa dvadeset metara, pogodivši prečku gola Sarajeva, a odbijenu loptu u mrežu šalje Denković za 3:2.

Za razliku od prvog poluvremena, igra Sarajeva u nastavku nije donijela izglednije prilike pred golom gostiju, dok su s druge strane igrači Igmana imali terensku inicijativu, ali su neke povoljnije prilike također izostale, pa je meč završen rezultatom 3:2.