Derbi završen bez pobjednika

Izvještaj

Neshvatljiv pad u drugom poluvremenu koštao je večeras fudbalere Sarajeva gubitka dva boda.

11.05.2022. 00:05
Semir Zilić

...

Bordo tim je mnogo bolje otvorio večerašnji susret i već u devetoj minuti je viđena prva prilika. Nihad Mujakić je odlično prošao po lijevoj strani i ubacio loptu u peterac gostiju, ali je stoper Željezničara Cocalić dobro reagovao i izbio loptu ispred usamljenog Mersudina Ahmetovića. Već u narednoj minuti, Sarajevo je stiglo do vodstva. Nakon jedne dubinske lopte Anela Hebibovića, u prostor je utrčao Asmir Suljić, koji bježi svom čuvaru i izlazi sam pred golmana Željezničara, ali ga ne uspijeva savladati. Lopta se međutim odbija do Ahmetovića, koji odigrava povratni pas za Hebibovića, ali njegov šut zaustavlja prečka, da bi tek iz trećeg pokušaja Sarajevo napokon postiglo pogodak. Lopta se od prečke odbila ponovo do Suljića, koji pogađa za veliko slavlje na tribinama.

Devet minuta kasnije, Sarajevo je bilo blizu drugog gola, ali je Hebibovićev pokušaj još jednom završio na okviru gola gostiju, ovog puta se ispriječila stativa. Sarajevo je do kraja prvog poluvremena kontrolisalo utakmicu, pa se na odmor otišlo bez ijedne izgledne prilike gostiju.

Nastavak je ponudio mnogo lošiji fudbal. I dok je gostujući trener bacio sve karte u napad, Aleksandar Vasoski je odlučio da ne mijenja ništa i takav potez mu se obio o glavu u 66. minuti, kada u gužvi nakon jednog slobodnog udarca sa desne strane, nespretno reaguje Amer Dupovac i pogađa vlastitu mrežu za 1:1.

Bordo tim je do kraja meča imao jalovu inicijativu, ali nije uspio ozbiljnije ugroziti Bendera, pa je meč završen podjelom bodova.

Na press konferenciji nakon meča, trener Vasoski je podnio ostavku, pa je izvjesno da će u finišu sezone, uključujući i finale Kupa, ekipu voditi drugi trener.