Na Pecari ništa novo

Izvještaj

Susret Širokog Brijega i Sarajeva na Pecari prekinut je u 88. minuti, nakon što su domaći navijači tvrdim predmetima pogodili fudbalere Sarajeva, Hamzu Čatakovića i Amera Dupovca.

14.05.2022. 19:31
Semir Zilić

...

Susret Sarajeva i Širokog Brijega na stadionu Pecara ponovo nije mogao proći bez huliganstva malobrojne domaće publike. Utakmica je prekinuta u 88. minuti pri rezultatu 2:0 za domaćina, nakon što su prethodno sa tribine na kojoj su smješteni domaći navijači tvrdim predmetima u glavu pogođeni prvotimci Sarajeva, Hamza Čataković i Amer Dupovac.

Odmah nakon toga, sudija Zoran Grbić je prekinuo susret i povukao obje ekipe u svlačionicu. Nakon desetak minuta prekida, Grbić je ničim izazvan donio odluku skupa sa svojim pomoćnicima da su se, valjda, stekli uslovi za nastavak utakmice, te je pozvao igrače obje ekipe da se vrate na teren Pecare. I dok su domaći igrači izašli na teren, fudbaleri Sarajeva su odbili izaći iz svlačionice, pa je nakon dvadesetak minuta Grbić i definitivno odsvirao kraj utakmice.

Nepoznato je šta će se dalje dešavati, a konačnu odluku svakako će donijeti Disciplinska i Takmičarska komisija NSBiH u narednim danima.

Do prekida, Sarajevo je bolje bilo na terenu, propustivši nekoliko izglednih prilika, od kojih su najbolje imali Dal Varešanović i Dražen Bagarić, a blizu gola je bio i Hamza Čataković koji je iz slobodnog udarca sa trideset metara uzdrmao okvir gola domaćina. Golove za Široki Brijeg postigli su Vukoja u 52. i Mujan u 81. minuti.