Deseti prvenstveni poraz u sezoni

Izvještaj

Fudbaleri Sarajeva doživjeli su drugi uzastopni, a ukupno deseti, ligaški poraz u sezoni, ovog puta od Tuzla Cityja, sa minimalnih 0:1.

24.04.2022. 01:18
Semir Zilić

...

Prvo poluvrijeme derbi susreta 27. kola m:tel Premijer lige BiH nije ponudilo mnogo uzbuđenja. Sarajevo je većim dijelom poluvremena imalo loptu u nogama, te blagu terensku inicijativu, ali nije uspijevalo ozbiljnije ugroziti gol gostiju. Jedina opasna situacija pred Fejzićevim golom dogodila se sredinom prvog dijela igre, kada se Hamza Čataković našao u dobroj poziciji, ali ne uspijeva zahvatiti udarac. S druge strane gosti, koji su se uglavnom orijentisali na odbranu svog gola, iz jedine izgledne prilike stigli su do, kasnije će se ispostaviti, odlučujućeg pogotka. Igrao se 35. minut igre kada je Adnan Džafić nakon duplog pasa sa Doffom izašao sam pred Dizdarevića i matirao ga za 0:1. Džafić je prethodno igrao rukom, ali je danas slabi sudija Frano Jelić taj detalj previdio i propustio dosuditi prekršaj u korist Sarajeva.

Početak drugog dijela igre obilježila je neugodna situacija, kada se na sredini terena srušio Rifet Kapić. Veznjak Sarajeva je ostao bez svijesti, te je nakon intervencije hitne pomoći napustio igru. Nedugo poslije, Čataković je bio u dobroj prilici, nakon ubačaja Selmira Pidre, ali njegov udarac iz peterca zaustavlja Fejzić.

Najbolju priliku za izjednačenje imao je Anel Hebibović u 74. minuti susreta, kada nakon centaršuta Suljića iz povoljne pozicije šutira pored gola.

Zbog situacije sa Kapićem, susret je produžen čak deset minuta, a sudijska nadoknada donijela je još dvije izgledne situacije, po jednu pred oba gola. Najprije je Mehidić, nakon sjajnog solo prodora, neometan sa pet metara šutirao pored gola, a potom je u posljednjim sekundama meča pokušao i Darko Lazić, ali njegov udarac sa vrha šesnaesterca uspijeva zaustaviti Fejzić.

Sarajevo je tako doživjelo i deseti prvenstveni poraz u sezoni te se sada, šest kola prije kraja, nalazi u veoma teškoj poziciji. Naime, bordo tim zaostaje čak sedam bodova za trećeplasiranim Borcem i šanse za izlazak na međunarodnu scenu, preko prvenstva, sada su svedene na minimum. Upravo je banjalučki tim naredni protivnik Sarajeva, a u meču koji se igra naredne subote, Sarajevo će biti lišeno usluga Nihada Mujakića, koji je na današnjem meču dobio treći žuti karton.