Treći uzastopni poraz Sarajeva

Izvještaj

Sarajevo je i u trećem uzastopnom meču m:tel Premijer lige BiH doživjelo poraz, te je pet kola prije, gotovo izvjesno ostalo bez šansi za plasman među prva tima na tabeli.

01.05.2022. 01:03
Semir Zilić

...

Foto: Sport1

Sarajevo je veoma loše otvorilo utakmicu u Banjaluci, te je prvih pola sata igre pripalo Borcu koji je prvu priliku imao preko Jove Lukića, čiji udarac sjajnom paradom zaustavlja Belmin Dizdarević. Domaći tim je u 33. minuti došao do vodstva, nakon jedne od mnogobrojnih grešaka prijedorskog sudije Luke Bilbije, koji je propustio dosuditi očiti prekršaj nad Danielom Avramovskim. U nastavku akcije, fudbaleri Sarajeva su napravili dvije početničke greške, najprije je loptu loše ispucao Selmir Pidro, a potom i Adnan Šećerović, koji je praktično poklonio loptu Lukiću, a ovaj snažnim udarcem sa desetak metara, uz pomoć stative pogađa za 1:0.

Tek nakon primljenog gola, Sarajevo uspostavlja inicijativu, a najbliže pogotku bordo tim je bio u 37. minuiti, kada domaći golman Ćetković u razmaku od samo tridesetak sekundi, zaustavlja volej udarce Avramovskog i Amera Dupovca, pa se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću Borca.

U nastavku igre, na terenu je postojao samo jedan tim, Sarajevo. Lopta gotovo da nije prelazila polovinu igrališta, ali pokušaji Avramovskog i Rifeta Kapića, nisu urodili plodom. Najbliže pogotku, Sarajevo je bilo u 76. minuti, kada Ćetković zaustavlja Ahmetovićev udarac glavom. Sarajevo je blizu gola bilo i nekoliko minuta kasnije, kada je Hamza Čataković krenuo sam prema golu Borca, ali mu je zasmetao Anel Hebibović, pa je propala još jedna dobra prilika.

Tek u sudijskoj nadoknadi, Borac dolazi do svoje prve prave prilike u nastavku, ali je Dizdarević sjajnom intervencijom zaustavio pokušaj Cucina.

Borac je tako stigao do zlata vrijedna tri boda, kojima je povećao prednost nad Sarajevom na vjerovatno nedostižnih deset bodova, što znači da će Sarajevo svoju priliku za izlazak na evropsku scenu ipak morati potražiti u finalu Kupa, koje je na rasporedu 19. maja u Zenici.